TTB'nin kongresini yapacağı CerMODERN sözleşmeyi tek taraflı fesh etti

TTB'nin kongresini yapacağı CerMODERN sözleşmeyi tek taraflı fesh etti

TTB tarafından delegelere gönderilen e-postada 26 Eylül'deki 72. Büyük Kongre'nin yapılacağı yer olan ve mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait CerMODERN'in sözleşmeyi tek taraflı feshettiği duyuruldu.

Başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere MHP tarafından hedef gösterilen TTB’nin, mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait CerMODERN’de yapacağı kongrenin yeri değişti. Gerekçe ise CerMODERN’in sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmesi.

Bir süre televizyonda iktidarın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelesini eleştirenleri hedef alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli sonrasında “siyah kurdele” eylemi üzerinden Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) saldırmış ve “Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur” sözleriyle TTB’yi hedef gösterirken, TTB’nin kapatılması çağrısını da yapmıştı.

Sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Bahçeli’nin bıraktığı yerden sözü alarak TTB’ye saldırmış ve  “Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir” demişti.

SÖZLEŞME TEK TARAFLI FESHEDİLDİ

MHP kanadından TTB’ye yönelik hedef göstermeler devam ederken, TTB tarafından delegelere gönderilen e-postada 26 Eylül'de 72. Büyük Kongre'nin yapılacağı yer olan ve mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait CerMODERN'in sözleşmeyi tek taraflı feshettiği duyuruldu.

Bu gelişmenin ardından kongre Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'ndeki açık alanda yapılacak.

SİNAN ADIYAMAN'DAN AÇIKLAMA

TTB Başkanı Sinan Adıyaman konuya ilişkin TELE1 ekranlarında yaptığı açıklamada; CerMODERN’in valilikten gelen bir yasaklamayı gerekçe gösterdiklerini ancak kendilerinin de valilik izni olduğunu bildirdi.