TTB’den ‘vaka sayısı’ açıklaması

TTB’den ‘vaka sayısı’ açıklaması

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Koca’nın vaka sayısına ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt vererek istifa çağrısında bulundu.


İleri Haber

Sağlık Bakanlığının koronavirüs sürecini iyi yönetemediğini belirten ve gerçek verilerin gizlendiğini söyleyerek “Vaka sayısı kaç?” diye sorduğu için yandaş medya ve Cumhur İttifakı tarafından saldırılara maruz kalan Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayısı açıklamasına tepki gösterdi.

“Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır” diyen sosyal medya hesabından TTB, “Aylardır söylediğimiz gerçekler doğrulandı. Süreci şeffaf yürütmediniz, gerçekleri sakladınız. Yurttaşlara yalan söyleyerek, gerçeği saklayarak algılarla pandeminin yayılmasına neden oldunuz” paylaşımı yaparak Sağlık Bakanına istifa çağrısında bulundu.

TTB Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise Twitter’dan Sağlık Bakanına tepki göstererek, Bilim dedik, #VakaSayısıKaç diye sorduk, tablonuzun satır aralarından başarı hikayesi yazılamayacağını vurguladık, acil önlemleri sıraladık #TTBHaklı” dedi.

 

DAHA FAZLA