TTB’den Tuğrul Okudan için basın açıklaması

TTB’den Tuğrul Okudan için basın açıklaması

Güvenlik görevlisi Okudan’ın saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine birçok ilde basın açıklaması düzenlendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), tabip odaları ve sağlık emek-meslek örgütleri, İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nde görev yapan güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’ın uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine bugün birçok ilde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Şiddetlere mücadele Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) öncelikli gündemi olmalıdır” çağrısı yapıldı.

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde hasta yakınlarını “Sessiz olun” diyerek uyaran güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan, hasta yakını Çetin K. Tarafından boynundan bıçaklanmıştı.

Ağır yaralanan Tuğrul Okudan, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

BİRÇOK İLDE BASIN AÇIKLAMASI

TTB, tabip odaları ve sağlık emek-meslek örgütlerinin de katılımıyla bugün birçok ilde basın açıklaması düzenleyerek bir sağlıkta şiddete bir kez daha dikkat çekti. TTB Merkez Konseyi üyeleri, bulundukları illerdeki basın açıklamalarına ve anma etkinliklerine katılım sağladı. Hasta ve hasta yakınları da sağlık çalışanlarının basın açıklamasına destek verdi.

‘SAĞLIK HİZMETİ SUNAN HERKES SAĞLIK EMEKÇİSİDİR’

Yapılan basın açıklamalarında sağlıkta şiddete ilişkin ilgili yasaların da “Beyaz Reform” adı altındaki düzenlemelerin de sağlıkta şiddeti azaltmadığı vurgulandı. TTB’nin önerdiği yasa teklifinin TBMM’de öncelikli gündem yapılması gerektiğini dile getirilen basın açıklamalarında, sağlık hizmeti sunumunda yer alan herkesin sağlık emekçisi olarak kabul edilmesi gerektiğinin de altı çizildi.