TTB'den 'kimyasal hadım' uyarısı

TTB'den 'kimyasal hadım' uyarısı

Çocuklara yönelik istismar suçlarının artmasının ardından yeniden gündeme gelen 'kimyasal hadım' uygulaması hakkında TTB’den uyarı geldi.

Adana'da 3 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismarın ardından AKP tarafından gündeme getirilen 'kimyasal hadım' uygulaması hakkında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Raşit Tükel'den uyarı geldi.

TTB Başkanı Prof. Tükel, "Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli. Bu kişiler suçlu, öncelikle bunun bilinmesi şart" dedi.

‘CİNSEL SUÇ TIBBİLEŞTİRİLİYOR’

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Prof. Tükel, ‘kimyasal hadım’ konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Çıkarılmak istenen yasa ile cinsel suç ve suçlu tıbbileştirilmiş oluyor. Bu kişiler suçlu, öncelikle bunun bilinmesi şart. Ceza neyse uygulanmalı.”

‘TIBBİ MÜDAHALE CEZA OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ’

Tükel, konuya ilişkin uyarısını şöyle sürdürdü: “Kimyasal kastrasyon olarak ifade edilen şey testosteron düzeyini düşürmeye yönelik bir tıbbi uygulama. Kişinin onayı ve sürekli alması gerekir. İlacı kestiği zaman kişi tekrar aynı olacak. Tedavi varsa tedavinin ne olduğu tanımlanmalı, ruhsal rahatsızlık varsa bu şekilde tedavi edilmeli. Tıbbi uygulamalar ceza olarak gösterilmemeli.”