TTB'den ışık açıp kapama eylemine çağrı: 'Bu bir uyarıdır'

TTB'den ışık açıp kapama eylemine çağrı: 'Bu bir uyarıdır'

İktidarın salgın yönetimi eleştirilirken, bu konuda en büyük beledi ödeyen yine sağlık emekçileri oluyor. Salgın sürecinin başından itibaren bu konuda uyarıları ve eylemlerini sürdüren TTB tarafından yapılan açıklamada, salgının tüm yıkıcı etkisi ile devam ettiği, her gün sağlıkçıların Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

İleri Haber

TTB, çok sayıda sağlık emekçisinin salgında hayatını kaybetmesi nedeniyle 'Covid-19 Meslek Hastalığı Kabul Edilsin' kampanyası başlatıyor. Kampanya kapsamında “Sağlık Çalışanları Tükendikçe Karanlık Çöküyor" diyerek bugün itibariyla başlayıp 5 gün boyunca 21.00’da ışık açıp kapama eylemi gerçekleştirilecek.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını yaz aylarının ardından yeniden artışa geçerken, salgınla mücadelenin en ön saflarında olan sağlık emekçileri hayatını kaybetmeye devam ediyor. İktidarın salgın yönetimi eleştirilirken, bu konuda en büyük beledi ödeyen yine sağlık emekçileri oluyor.

Salgın sürecinin başından itibaren bu konuda uyarıları ve eylemlerini sürdüren Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada, salgının tüm yıkıcı etkisi ile devam ettiği, her gün sağlıkçıların Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

“Salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülmemesi ve salgınla mücadelenin yalnızca sağlık kurumları ve sağlık çalışanları üzerinden yapılması nedeniyle tükendik!” denilen açıklamada,  “tükenmeden, ölmeden, emeğimizin hakkını alarak çalışabileceğimiz bir sağlık ortamı için”  TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan eylemlilik programının bugün başlatılacağı ifade edildi.

UYARI: 5 GÜN IŞIK AÇIP KAPAMA EYLEMİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"65 tabip odamızın imzası ile 'COVID-19 Meslek Hastalığı Kabul Edilsin' gazete ilanımız ile kamuoyuna bu talebimizi açıklıyoruz. ‘Pandeminin 8. Ay Raporu’ ile kara tabloyu basın ile paylaşarak, yönetemeyenlerin pandemiyi getirdiği aşamayı ve önerilerimizi bir kere daha açık bir şekilde kamuoyuna açıklayacağız. COVID-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için yasa taslağımızı da hazırladık. Tüm illerden sağlık çalışanlarının taleplerini de mektuplar ve videolar ile Sağlık Bakanlığı’na ileteceğiz.

Pandeminin başlangıcında her gün saat 21.00’da sağlık çalışanlarını alkışlayan ve sonrasında taleplerini görmezden gelenlere ‘Alkış değil haklarımızı istiyoruz’ demek için, ‘Sağlık Çalışanları Tükendikçe Karanlık Çöküyor’ diyerek bugün itibariyle başlayıp 5 gün boyunca 21.00’da ışık açıp kapama eylemi gerçekleştireceğiz. Bu ışıklar birer uyarıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde eylemliliklerimizi yaygınlaştıracağımızın, ülkemizdeki 1 milyon 60 bin sağlık çalışanının göreve zorlanmış olacağının bilinmesini istiyoruz.

Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı ortak ses çıkarmaya, tek yürek olmaya çağırıyoruz."