TTB'den Covid-19 raporu: 'Salgın kontrol altına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor'

TTB'den Covid-19 raporu: 'Salgın kontrol altına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor'

TTB, koronavirüs salgının 5. ayında değerlendirme raporu hazırladı. Raporda salgına karşı yürütülen stratejinin başarılı olmadığı belirtilirken, "Salgın kontrol altına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor" denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu, koronavirüs salgınının 5. ayında değerlendirme raporu hazırladı. 14 Ağustos günü Zoom uygulaması üzerinden yapılan toplantıda kamuoyu ile paylaşılan raporda, "Salgın kontrol altına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor" ifadelerine yer verildi.

TTB Covid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Feride Aksu Tanık yaptığı açıklamada 623.766 kişi karantinaya alındığını ve 11 Ağustos 2020 itibarıyla Sağlık Bakanlığı verilerine göre hesaplanan aktif hasta sayısının 11.152 olduğunu belirtti. 

Tanık ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın seroprevalans çalışmasında elde edilen sonuçların hesaplanan aktif hasta sayısı ile kıyaslandığında PCR testi ile tanı alanların 9,9 katı kadar aktif vaka bulunduğunu ifade etti.

'SALGINA KARŞI GELİŞTİRİLEN YÖNTEM DOĞRU DEĞİL'

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Covid-19 İzleme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, Prof. Dr. Özlem Azap ve Prof. Kayıhan Pala’nın katıldığı basın toplantısında Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılan açıklamalarda AKP hükümetinin salgına karşı geliştirdiği yöntemin başarılı olmadığı belirtildi. 

Salgınla mücadelede vatandaşın odağa alınmasının sorunlu bir yaklaşım olduğuna dikkat çekilen basın toplantısında, giderek daha çok sayıda sağlık çalışanının enfekte olduğu, sağlık çalışanlarının tükenmekte olduğu vurgulandı.

Adıyaman, Türkiye’nin Covid-19 salgını sürecindeki 5 ayının değerlendirildiği rapor ile bu süreçte yaşananlardan yola çıkarak, önümüzdeki gün ve ayların gerçekten ağır, zorlu gündemlerini daha az sıkıntı, hastalık ve ölümle atlatabilmeye katkı sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

DAHA FAZLA