TTB'den cezalı Canan Karatay bu sefer de veganlara saldırdı

TTB'den cezalı Canan Karatay bu sefer de veganlara saldırdı

Daha önce de skandal açıklamalar yapan ve TTB'den meslekten men cezası alan Canan Karatay, yine skandal açıklamalar yaparak veganlara saldırdı.

Daha önce de 'grip aşısı tehlikeli, gebelikte şeker taraması ve yüklemesi tehlikeli, kaya tuzu rafine edilmeden yenmeli' gibi bilimsel dayanağı olmayan açıklamalar yapan ve Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından 15 günlük meslekten men cezası alan Canan Karatay, yine skandal bir açıklamaya imza atarak tüm hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türü olan veganlık konusunda “Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlık hastalıktır” ifadelerini kullandı.

'VEGAN DEMEK TAHIL BEYİNLİ DEMEK'

Habertürk'te yer alan habere göre birçok bilimsel çalışmada veganlığın olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya çıkarmak üzere bilimsel çalışma yapılırken, bu çalışmaların hiçbirini referans göstermeden bilimsel dayanağı olmayan açıklamalar yapan Canan Karatay, veganlığa ilişkin "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA