TTB'den 'asbestli gemi' tepkisi!

TTB'den 'asbestli gemi' tepkisi!

Geminin İzmir'e getirilmesine yönelik tepkiler sürerken, TTB tarafından da sosyal medyadan da konuya ilişkin bir paylaşım yapıldı.

İleri Haber

TTB, İçinde 600 ton asbest barındırdığı belirtilen Brezilya donanmasına ait NAe São Paulo adlı geminin Türkiye’ye getirilecek olmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuyoruz” denildi.
 
Brezilya Donanması'na ait 'NAe São Paulo' isimli uçak gemisinin 600 ton asbest barındırdığı belirtilen gövdesi, açık artırmayla Türkiye'deki gemi söküm tersanesi Sök Denizcilik ve Tic. A.Ş.'yi temsilen Rio de Janeiro şirketi Cormack Maritima tarafından satın alındı. Geminin, söküm için İzmir Aliağa’ya gönderileceği açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da bu işleme izin verdiği öğrenildi.
 
Konuya yönelik tepkiler sürerken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından da sosyal medyadan bir paylaşım yapıldı.
 
Paylaşımlarda, şu ifadeler kullanıldı:
 
“Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; başta asbest olmak üzere tehlikeli atık yüklü Nae Sao Paulo isimli Brezilya donanmasına ait geminin, sökülmek üzere Aliağa'ya getirilmesi izninin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verildiğini öğrendik. Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için, TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuyoruz.”

DAHA FAZLA