TTB yönetimine soruşturma

TTB yönetimine soruşturma

Afrin saldırısıyla ilgili hedef gösterilen TTB Merkez Konseyi üyelerinin tamamına soruşturma açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP hükümetinin Afrin saldırısına karşı barışı savunduğu için hükümet ve yandaşlar tarafından günlerdir hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlattı.

AKP ve yandaşlar tarafından linç ve itibarsızlaştırma kampanyası düzenlenen TTB hakkında İçişleri Bakanlığın dün suç duyurusunda bulunulmuştu.

Ayrıca yandaş Sağlık-Sen de savcılığa başvurarak şikayet dilekçesi vermişti.

Suç duyurusu dilekçelerini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddialarıyla soruşturma başlattı.

'BİZE RESMEN SÖYLENEN BİR ŞEY YOK'

BBC Türkçe'ye konuşan TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber "Bize resmen söylenen bir şey yok, öğlen avukatlarımız Adliye'deydi, bize tebliğ edilen bir şey yok ama daha önceki benzer örneklerden de biliyorsunuz ki ilk önce yandaş medya öğrendi. Avukatlarımız konuyla ilgili başsavcıyla görüşecek ancak henüz net bir şey yok" dedi.