TTB-UDEK uyardı: 'Salgının birinci dalgasının üçüncü pikine doğru hızla gidiyoruz!'

TTB-UDEK uyardı: 'Salgının birinci dalgasının üçüncü pikine doğru hızla gidiyoruz!'

Türkiye ilk üç günde 650 binden fazla kişiyi aşılayabilmiş sağlık çalışanlarına sahip bir ülke olduğu hatırlatılan açıklamada, yeterli sayıda  ve  çeşitlilikte aşı sağlandığı takdirde  hızlı aşılama ile toplumdaki hastalık yükünün azaltılabileceğinin altı çizildi.

İleri Haber

TTB-UDEK, Covid-19 salgınının birinci dalgasının üçüncü pikine doğru hızla gidildiği şeklinde uyardı. Yapılan açıklamada, “Ülkemizde ilan edilen ilk vakadan sonra toplumda salgın hala kontrol altında değil” denildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin dün Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 18 bin 912 yeni vaka tespit edildi,  Son 24 saatte 73 kişi Covid-19’dan yaşamını yitirdi. Vaka sayısı bakımından dünyada 7. sırada olan Türkiye’de yapılan günlük test sayısı azalmasına rağmen, vaka sayısındaki artış devam ediyor.

Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB-UDEK) yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkedeki gidişatına ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemizde ilan edilen ilk vakadan sonra toplumda salgın hala kontrol altında değil! Birinci dalganın üçüncü pikine doğru hızla gidiyoruz!” denildi.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KAPANMA’ TALEBİ

Buna karşın taleplerin de sıralandığı açıklamada, “Şimdiye kadar olan ‘aç-kapalarla’ neredeyse bir yıldır kapalı olan sosyal ve ekonomik hayata karşın, “toplumun tüm kesimlerini içeren, ülkeye giriş çıkışlarda ciddi tedbirlerin alındığı, her tür denetimin herkese  eşit olarak uygulandığı, toplumun hiçbir kesiminin kenarda unutulmuş hissetmediği, nakit gelir desteğiyle sürdürülebilir bir kapanma’ öneriyoruz. Bu kapanma süresi bilimsel verilere  dayanılarak, konuyla ilgili kurumlar ve sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte belirlenmelidir” ifadeleri kullanıldı.

‘HIZLI AŞILAMA YAPILMALIDIR’

Türkiye ilk üç günde 650 binden fazla kişiyi aşılayabilmiş sağlık çalışanlarına sahip bir ülke olduğu hatırlatılan açıklamada, yeterli sayıda  ve  çeşitlilikte aşı sağlandığı takdirde  hızlı aşılama ile toplumdaki hastalık yükünün azaltılabileceğinin altı çizildi. “Aşılama hızını arttırmak zorunda olduğumuz açıktır” denilen açıklamada, sürdürülebilir hızlı kapanma ve beraberinde hızlı aşılama sonrasında da basamaklandırılmış ve güvenli bir açılmanın planlanması gerektiği vurgulandı.

DAHA FAZLA