TTB MK üyeleri adli kontrol şartıyla serbest!

TTB MK üyeleri adli kontrol şartıyla serbest!

İfadeleri alınmak üzere öğle saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirilen TTB Merkez Konseyi üyeleri, ifadelerin ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

İleri Haber

Savaş karşıtı açıklama nedeniyle hedef gösterilen ve ardından gözaltına alınan TTB üyeleri Prof. Dr. Raşit Tükel, Prof. Dr. Taner Gören, Prof. Dr. Funda Obuz, Dr. Hande Arpat, Dr. Selma Güngör, Dr. Sezai Berber, Dr. Yaşar Ulutaş, Dr. Bülent Nazım Yılmaz öğle saatlerinde getirildikleri Ankara Adliyesi’nde, ifadelerinin alınmasının ardından savcının "adli kontrol şartıyla serbest bırakılma" talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Mahkeme, TTB'lileri adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

'BARIŞTAN YANA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Serbest bırakılan TTB Başkanı Raşit Tükel, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Her koşulda, her açıklamada barıştan yana olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

'BİZ BARIŞI VE ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNUYORUZ'

Daha sonra TTB Genel Merkezi'nde tüm arkadaşları adına bir açıklama yapan Tükel, gözaltı sürecinin TTB tarihinde hiç rastlanmayan bir durum olduğunu ancak hekimlik mesleğinin değerlerinin savunulmasının çok sık rastlanan bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu değerler sadece bizimle savunulmuş değerler değil. Nusret Fişekler, Erdal Atabekler, Füsun Sayekler bu değerleri savundu bugüne kadar. Şimdi bizler savunuyoruz. Bunlar koşula bağlı değerler değil, hekimlik değerleri, evrensel değerler. Yaşama, yaşatmaya ait olan değerler. Barışı, özgürlüğü savunan değerler. Biz bunu savunduk. Baskılar bunları savunmamızı engelleyemez. Şu noktada da engellemediğini söylemek istiyorum.

Türkiye’de barış ortamının oluşması için, özgürlükler için, laik, demokratik bir ülkede yaşamak için gerekli mücadeleyi sağlık alanında, sağlıktan bakarak veriyoruz. Bu süreçte bize destek olan, bizi yalnız bırakmayan, gözaltı sürecinde bizi çok güçlü kılan bütün kişilere, kurumlara, sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu mücedeleyi geçmişten geleceğe doğru sürdüreceğimize burada bir kez daha söz veriyoruz.”