TTB Merkez Konseyi’ne 'Afrin' ödülü

TTB Merkez Konseyi’ne 'Afrin' ödülü

Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü, Afrin operasyonunu eleştirdikleri için gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi üyelerine verildi.

Diyarbakır Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla verilen Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü'ne, bu yıl 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' açıklaması yaptıkları gerekçesiyle hedef gösterilip, gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri değer görüldü.

Konuya ilişkin Tabip Odası binasında düzenlenen, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, ödüle layık görülenleri Ödül Jürisi Başkanı Dr. Elif Turan açıkladı.

Turan,"Militarizm ve şovenizmin tırmandığı, her türden antidemokratik uygulamaların hüküm sürdüğü OHAL koşullarında meslek etiğinde taviz vermeyip, yaşamdan yana tutum alması ve savaş karşıtı mücadelede öncü olmaları nedeniyle bu ödüle layık görüldüler" dedi.

Ödülün 90'lı yıllarda verilmeye başlandığına dikkat çeken Turan, yaşanılan süreç değerlendirildiğinde 2018 Türkiye'sinde ödülün çok daha fazla önem kazandığını ifade etti.

Ödüller, 17 Mart Cumartesi günü Demir Otel'de düzenlenecek tören ile TTB Merkez Konsey üyelerine takdim edilecek. (MA)