TTB: Koronavirüsün 18'den çok daha fazla kişide olduğuna dair duyum alıyoruz

TTB: Koronavirüsün 18'den çok daha fazla kişide olduğuna dair duyum alıyoruz

TTB Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs vakası sayısının Sağlık Bakanlığının açıkladığı sayıdan daha fazla olduğuna dair duyumlar aldıklarını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs vakası sayısının Sağlık Bakanlığının açıkladığı sayıdan daha fazla olduğuna dair duyumlar aldıklarını söyleyerek, "Yapılan test sayısı ve pozitif/negatif çıkan test sayıları günlük olarak açıklanmalı" dedi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, Çin'de ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs salgınına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Adıyaman açıklamada, "Hasta sayısının bize belirtilen 18 kişiden çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz. Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Krizi beraber yönetelim. Halkın gözü kulağı bizde, bulguları tabi alıyoruz ama bu kriz merkezi yönetilemez. Koordinasyonlu yürütmemiz gerekli" dedi.

TTB Başkanı Adıyaman ayrıca, Sağlık Bakanalığının aldığı tedbirler hakkında sağlık çalışanlarının yeterli bilgiye sahip olmadığını da söyledi.

'UMREYE GİDİŞLERE İZİN VERİLMEMELİYDİ'

Umreden gelen yurttaşların koronavirüs önlemleri çerçevesinde öğrenci yurtlarında karantina altına alınmasını değerlendiren TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, Umreye gidişlere baştan izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

'TEST SAYISI ARTIRILMALI'

Koronavirüs için yapılan test sayıları artırılmalı ve günlük yapılan test sayısı ile pozitif çıkan test sayısı ile negetif çıkan test sayısı açıklanmalı.

'GEREKİRSE TÜM İŞYERLERİ KAPATILMALI'

İbadet bir süreliğine toplumsal olmaktan çıkarılıp bireysel olmalıdır.  Virüsün yayılmasını engellemek için gerekirse ulaşım, eczane, bakkallar dışında tüm işyerleri geçici olarak kapatılmalıdır.

DAHA FAZLA