TTB: Hekimler, avukatları yalnız bırakmayacak

TTB: Hekimler, avukatları yalnız bırakmayacak

“Hekimler Avukatları, Türk Tabipleri Birliği Baroları Yalnız Bırakmayacak!” başlığıyla yapılan açıklamada, “Meslek kanunlarında yapılmak istenen antidemokratik değişikliklere karşı çıkmak için Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarının polis zoruyla engellenerek şehir girişinde alıkonulmalarını kınıyoruz” denildi.

İleri Haber

Ankara’ya yürüyen baro başkanlarının şehre alınmamasına yönelik, TTB tarafından yapılan açıklamada, "Avukatların ve savunmanın temsilcisi Baro Başkanlarına yönelen bu engellemelerin aynı biçimde mesleğine sahip çıkan hekimlere ve hekimlerin örgütü TTB’ye yönelik engelleme çabalarının ve baskıların bir parçası olduğunu biliyoruz” denildi.

AKP iktidarının Avukatlık Kanunu'nun değiştirilmek istenilmesine ve baroların yapısına dönük müdahale hazırlığına karşı, 80 ilin baro başkanının Ankara'ya başlattığı 'Savunma Yürüyüşü'ne, Eskişehir yolunda polis tarafından saldırılarak avukatların Ankara’ya girişleri emniyet güçlerince hukuksuz bir şekilde engellendi.

TTB: HEKİMLER, AVUKATLARI YALNIZ BIRAKMAYACAK

Konuya ilişkin Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından “Hekimler Avukatları, Türk Tabipleri Birliği Baroları Yalnız Bırakmayacak!” başlığıyla bir açıklama yapıldı.  “Meslek kanunlarında yapılmak istenen antidemokratik değişikliklere karşı çıkmak için Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarının polis zoruyla engellenerek şehir girişinde alıkonulmalarını kınıyoruz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Avukatların ve savunmanın temsilcisi Baro Başkanlarına yönelen bu engellemelerin aynı biçimde mesleğine sahip çıkan hekimlere ve hekimlerin örgütü TTB’ye yönelik engelleme çabalarının ve  baskıların bir parçası olduğunu biliyoruz.
  
Anayasamıza göre herkes, önceden izin almadan, barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Hiç kimsenin, Anayasa'da açık biçimde yer alan bu hakkın kullanılmasını keyfi biçimde engelleme yetkisi bulunmamaktadır.

Baro başkanlarının şehre girişleri ve Anıtkabir’e ziyaretleri önündeki engel derhal kaldırılmalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde sınırlandırmaya yönelik baskıcı uygulamalara derhal son verilmelidir.”