TTB 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten eğitim sorumluluğu görevinden alındı

TTB 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten eğitim sorumluluğu görevinden alındı

TTB 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği eğitim sorumluluğu görevinden bir gerekçe gösterilmeden alındı.

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği eğitim sorumluluğu görevinden alındı. Yazılı açıklama yapan Ökten, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Beyin Cerrahi Kliniği eğitim sorumluluğu görevinden herhangi bir gerekçe gösterilmeden alındığını belirtti.  

Yazılı açıklama yapan Ökten, "Burada sorun kişisel değil sistemseldir. Çünkü siyaset gerçeğin ve her şeyin önüne geçmiştir. Her şeye rağmen daha bilimsel, daha demokratik, daha nitelikli hekimlik için mücadeleye devam" dedi.

Görevinden alındığını Twitter hesabından duyuran Doç. Dr. Ökten, şunları kaydetti: "Oysaki biz o kliniği başta Doç. Dr. Yurdal Gezercan arkadaşımla ve diğer arkadaşlarımızda desteğiyle bölgemizin ve Türkiye’deki eğitim ve araştırma hastaneleri arasında en fazla hasta bakılan ve en fazla ameliyat yapılan kliniği yapmıştık. Eğitim sorumluluğunu 3-5 ay önce kliniğimize dışarıdan gelen bir meslektaşımızı verdiler. Bunca yıl verilen emeğin karşılığı bu olmamalıydı. Oysa ki kliniğimiz içinden birine verilecek bu sorumluluk beni çok mutlu edecekti. Çünkü yılların emeği bunu gerektirirdi. Burada sorun kişisel değil sistemseldir. Çünkü siyaset gerçeğin ve her şeyin önüne geçmiştir. Her şeye rağmen daha bilimsel, daha demokratik, daha nitelikli hekimlik için mücadeleye devam.”