TSK’ya 23 ilde büyük operasyon: 71 gözaltı kararı

TSK’ya 23 ilde büyük operasyon: 71 gözaltı kararı

TSK’ya yönelik yürütülen cemaat soruşturması kapsamında 36'sı muvazzaf toplam 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında askeri okul öğrencileri de var.

Foto: Arşiv

AKP hükümetinin iktidara geldiği günden itibaren devletin tüm kadrolarına kademe kademe yerleştirdikten sonra ‘bunlar terör örgütü’ dediği Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında operasyonlar sürüyor. TSK’ya yönelik yürütülen cemaat soruşturması kapsamında, 36'sı muvazzaf 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

23 İLDE OPERASYON YAPILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 23 farklı ilde düzenlenen operasyonda, şu ana kadar 33'ü asker, 6'sı sivil olmak üzere 39 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. Listedeki isimler hakkında Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce, ikametlerinde arama ve el koyma kararının da alındığı öğrenildi.

KUVVET KOMUTANLIKLARINDAN VE ASKERİ OKULDAN GÖZALTILAR VAR

Hakkında gözaltı kararı verilenlerden 23'ünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 24'ünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 11'inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 3'ünün Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yaptıkları belirtildi. Ayrıca söz konusu isimlerden 1'inin yarbay, 13'ünün binbaşı, 10'unun yüzbaşı, 19’unun teğmen ve üsteğmen, 12'sinin astsubay ve 6'sının askeri okul öğrencisi olduğu kaydedildi. (AA)