TSK’dan sınırın Suriye tarafına askeri sevkiyat

TSK’dan sınırın Suriye tarafına askeri sevkiyat

Suriye sınırındaki bulunan Kilis şehrindeki birliklere, obüs ve tank yüklü tırlar ile personel taşıyıcılardan oluşan askeri sevkiyat gönderildi. Dün de Hatay’a tank sevkiyatı yapılırken, Kilis’e gönderilen sevkiyatın sınırın Suriye tarafındaki birliklere iletileceği aktarıldı.

Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen obüs ve tank yüklü tırlar ile personel taşıyıcılardan oluşan askeri konvoy Kilis'e ulaştı.

Bazı birliklerden gönderilen 6'sı tank ve obüs yüklü tırlar ile zıhlı personel taşıyıcılardan oluşan yaklaşık 15 araçlık konvoy, Kilis'ten geçerek Elbeyli ilçesi Suriye sınır hattı istikametine doğru hareket etti.


SURİYE'YE GEÇİYORLAR

AA'nın aktardığı habere göre güvenlik önlemleri altında götürülen askeri araçların, sınırın Suriye tarafındaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği bildirildi.

İLERİ HATIRLATIYOR

 TSK, Suriye hükümetinin İdlib’in teröristlerden kurtarılmasına yönelik askeri operasyon sonrası, ‘yaşanacak olası göçe karşı’ gerekçesiyle sınır hattında hareketlenmeye başladı. Dün İdlib’in sınır olduğu Hatay bölgesine yoğun personel ve zırhlı sevkiyatı yapan TSK, tankların yanı sıra, sınır hattında görevli askeri personele Türkiye’nin farklı bölgelerinden de takviye göndermişti.