TSK, Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç hakkında 15 yıl önce rapor hazırlamış!

TSK, Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç hakkında 15 yıl önce rapor hazırlamış!

TSK’nin, Ceren Özdemir'in katili olan ve iki kez cezaevinden kaçan Özgür Arduç hakkında 15 yıl önce rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç hakkında 15 yıl önce rapor hazırladığı ortaya çıktı. İki kez cezaevinden kaçan Arduç için hazırlanan raporda, “Mizacı kızgın, saldırgan, suça meyilli” ifadeleri kullanıldı.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i Ordu'daki evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç, 9 Mart ve 5 Nisan 2005 tarihlerinde askerlikten firar etti. Ardından 21-22 Mayıs 2005’te de askeri cezaevinde isyana kalkıştı. Bu gelişme üzerine, askerliğe elverişli olup olmadığının belirlenmesi için 15-16 Haziran 2005’te Sarıkamış Askeri Hastanesi Psikiyatri Kliniği’ne yatırıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, ruhsal muayenesinde “Mizacı kızgın ve sosyabilitesi güven telkin etmiyor” denilen Özgür Arduç için “Çocukluğundan beri otoriteyle problemlerinin olduğu, impulsivite (davranışlarına bir limit koyamayan); saldırganlık, askerliğin gereklerini yerine getirmediği, suç işlemeye meyilli olduğu anlaşılmaktadır” teşhisi yapıldı.

Ceren’in katili Özgür Arduç´un babası Hüseyin Arduç´un da yıllar önce cinayet işlediği ortaya çıktı. Hüseyin Arduç, 1989 yılında Amasya´da kayınvalidesi ile bir kişiyi öldürdü. Cezaevinden çıktıktan sonra ise ismi öğrenilmeyen bir akrabasınca öldürüldü.

O dönem 5 yaşında olan Özgür Arduç akrabaları tarafından yetimhaneye verildi.

NE OLMUŞTU?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, Özgür Arduç isimli erkek tarafından bıçaklanarak katledilmiş, katil Özgür Arduç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İlk ifadesinde Ceren'i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan Arduç, "Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım." demişti.

Arduç, nöbetçi mahkeme tarafından, “canavarca hisle adam öldürmek ve iki polisi yaralamak” suçlarından tutuklanmıştı. Arduç, dün yaklaşık 6 saatilik bekleyişin ardından saat 18.20 sıralarında geniş çaplı güvenlik önlemi eşliğinde cezaevine sevk edilmişti.