Trump'tan yeni açıklama: '3 seçeneğimiz var'

Trump'tan yeni açıklama: '3 seçeneğimiz var'

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Suriye harekatıyla ilgili "Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla vururum" dedi. Trump, sosyal medyadan daha sonra yaptığı açıklamada da üç seçenekleri olduğunu belirtti ve bu seçenekleri sıraladı.

İleri Haber

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı harekatı değerlendiren ABD Başkanı Trump, "Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla vururum. Yakından izliyorum" dedi. 

Bölgedeki askerlerini çekme kararı alarak, Suriye'nin kuzeyindeki operasyona 'geçit veren' ABD Başkanı Donald Trump,  Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun süredir planlıyordu. Onlar ilelebet savaşıyorlardı. Saldırının olduğu bölgenin yakınlarında herhangi bir yerde askerimiz ya da ordumuz yok. Ben sonu olmayan savaşları bitirmeye uğraşıyorum. İki tarafla da görüşüyorum. Bazıları bizden bölgeye on binlerce asker göndermemizi ve sil baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor" dedi.

Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu söyleyen Trump, "Başkaları diyor ki UZAK DUR, bırak Kürtler kendi mücadelelerini versin (bizim ekonomik yardımımızla). Diyorum ki, eğer kuralın göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla vururum! Yakından izliyorum" ifadelerini kullandı.

'ÜÇ SEÇENEĞİMİZ VAR'

23.27 - ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden bir kez daha  açıklamalarda bulundu.

Trump paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"IŞİD’in halifeliğini yüzde 100 yendik ve Suriye’de Türkiye’nin saldırısı altındaki bölgede artık askerimiz yok. İşimizi harika şekilde yaptık! Şimdi Türkiye, 200 yıldır savaştığı Kürtlere saldırıyor. Üç seçeneğimiz var: Binlerce asker gönder ve askeri olarak kazan, Türkiye’yi ekonomik olarak yaptırımlarla sert bir şekilde vur, ya da Türkiye ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık et"