Trump'tan 'vatandaşlık' açıklaması: 'Kaldıracağım'

Trump'tan 'vatandaşlık' açıklaması: 'Kaldıracağım'

ABD Başkanı Trump, ülkeye yasa dışı yollardan göç eden ve ABD'de çocuk sahibi olanların, çocuklarına verilen vatandaşlık hakkını kaldırmak istediklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, hükümetinin ABD vatandaşı olmayan ve yasa dışı olarak ülkeye göç eden insanların doğan çocuklarına verilen vatandaşlık hakkına son vermeyi düşündüğünü açıkladı.  Trump, konuyla ilgili "İnsanlar buraya gelip çocuk doğuruyor ve bebek tüm haklarıyla ABD vatandaşı oluyor. Dünyada böyle bir şeyin mümkün olduğu tek ülke biziz. Bu çok saçma ve bunu kaldıracağım" şeklinde konuştu.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, ABD vatandaşı olmayan ailelerin çocuklarının ülkede doğduğunda aldığı vatandaşlık hakkını kaldırmak istediğini açıkladı.

ABD ANAYASASINDA NE DİYOR?

ABD anayasasının ilgili 14. maddesi: "Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmuş veya Amerika Birleşik Devletleri uyruğuna geçmiş ve Amerika Birleşik Devletleri hukukuna tabi olan herkes, Birleşik Devletlerin ve ikamet etmekte oldukları eyaletin vatandaşıdır" şeklinde yer alıyor. 

BİR YIL ÖNCE DE DUYURMUŞTU

Trump, ilgili yasayı kaldırmak istediğini bir yıl önce de duyurmuştu.