Trump'tan saldırılara ilişkin savunma

Trump'tan saldırılara ilişkin savunma

Trump, 'ırkçı saikli saldırılarla ilgili kendisinin suçlanmaması gerektiğini' savunarak, Barak Obama döneminde birçok katliamın olduğunu bunlara ses çıkartılmadığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, 'ırkçı saikli saldırılarla ilgili kendisinin suçlanmaması gerektiğini' savundu.

Irkçılığa ve göçmen düşmanlığına meyleden söylemi nedeniyle eleştirilen ABD Başkan Donald Trump, son olarak ateşli silahlarla düzenlenen bir dizi katliama gerekli tepkiyi göstermemek, hatta bu katliamları tetikleyen ortamı yaratmakla suçlanıyor.

3 Ağustos'ta Teksas eyaletinin El Paso kentinde 22 can alıp 24'ünü yaralayan failin beyaz ırkın üstünlüğünü savunduğunun ortaya çıkmasıyla zorda kalan Trump, selefi Barack Obama'nın "Nefreti besleyen, ırkçılığı normalleştiren liderleri reddedin" çağrısına tepki gösterdi.

OBAMA'NIN MESAJINI ÜSTÜNE ALDI

ABD'nin ilk siyah başkanının kendisinin adını anmamasına rağmen mesajını üstüne alan Trump, Twitter'dan şu çıkışı yaptı:

'OBAMA DÖNEMİNDE 32 KATLİAM OLDU'

"George Bush, Sandy Hook'un ardından hiç Başkan Obama'yı kınamış mıydı? Başkan Obama'nın yönetimi altında 32 katliam oldu. Obama'nın kontrolü kaybettiğini söyleyen çok çıkmamıştı. Başkan başkan adayı olmayı düşünmeden önce de katliamlar gerçekleşiyordu."

14 Aralık 2012'de Connecticut eyaletinde meydana gelen Sandy Hook saldırısında 20 yaşındaki Adam Lanza, ilkokulda 6-7 yaşlarındaki 20 çocuk ile 6 yetişkin görevliyi tarayarak öldürmüştü.

Dönemin Demokrat Partili Başkanı Obama en sıkı silah kontrolü yasalarını çıkarmaya çalışmıştı, ama Kongre'nin iki kanadı Trump'ın da mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti'nin kontrolünde olduğundan başarısızlığa uğramıştı.