Trump'tan Küba'ya yeni yaptırımlar: 'ABD asla sosyalist bir ülke olmayacak'

Trump'tan Küba'ya yeni yaptırımlar: 'ABD asla sosyalist bir ülke olmayacak'

ABD Başkanı Donald Trump, Obama yönetimini Castro ile ilişkileri sebebiyle suçlayan konuşmasında Küba'ya yönelik yeni yaptırımları da açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin desteklediği ve başarısızlıkla sonuçlanan Domuzlar Körfezi Çıkarması anısına düzenlenen etkinlikte Küba'ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

Konuşmasında Obama yönetimini Castro ile ilişkileri sebebiyle suçlayan Trump, "Obama-Biden yönetimi, Castro diktatörlüğü ile zayıf, acınası ve tek taraflı bir anlaşma yaparak, Küba halkına ihanet etti ve komünist rejimi zenginleştirdi. Ben Obama-Biden yönetiminin Castro rejimi ile yaptığı ihaneti bitirdim" ifadelerini kullandı.

 

KONAKLAMA YASAKLARI

Donald Trump, getirecekleri yeni yaptırımlarla, ABD'li turistlerin Küba hükümetinin sahip olduğu yerlerde kalmasının yasaklanacağını ayrıca Küba üretimi alkol ve tütün ürünlerinin ithalatına da kısıtlama uygulayacaklarını duyurdu. Trump, yeni yaptırım kararları ile ilgili "Küba üretimi alkol ve tütün ürünlerinin ithalatını da kısıtlıyoruz. Bu adımlar sayesinde, ABD'nin dolarlarının Küba rejimini fonlamamasını ve doğrudan Küba halkına gitmesini sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Küba'daki belirli mülkiyetlerde kalınmasının, Küba menşeili alkol ve tütün ürünlerinin ithalatının, Küba'da profesyonel toplantı ve konferans düzenlenmesinin ve bunlara katılımın, yine Küba'daki belirli çalıştay, yarış ve sergilere katılımın kısıtlanacağı belirtilirdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan ve 'Küba hükümetinin konaklama sektöründen kar sağladığı' öne sürülen açıklamada da, "Küba Yasaklı Konaklama Yerleri" isimli bir liste oluşturulduğu ve bu listeye, Küba hükümeti ya da hükümetle yakın ilişkili kişilerin kontrolündeki ve mülkiyetindeki 433 konaklama yerinin eklendiği belirtildi.

 

'ABD ASLA SOSYALİST OLMAYACAK'

Seçim yarışına hazırlanan Donald Trump, muhalefet partilerine de yüklendiği konuşmasında, "Demokrat Parti şimdi, sosyalist çeteleri Amerika'nın üzerine salıyor. Bugün, ABD'nin asla bir sosyalist ülke olmayacağını ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, ABD basını için de "Basın, sosyalizm ve komünizm adına aptal gibi kullanılıyor" sözlerini sarfetti.