Trump'tan Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklamalar

Trump'tan Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklamalar

Erdoğan'la telefonda görüşen Trump, Türkiye ile olan ilişkiler ve Suriye gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. "Askerler eve dönüyor" diyen Trump, Erdoğan'a Suriye konusunda güvendiğini kaydetti.

Erdoğan ve Trump'ın telefon görüşmesinin ardından Trump'tan yeni açıklamalar da geldi. Trump, Suriye'den 'yavaş ve koordineli' çekilineceğini söylerken, Erdoğan'a güven duyduğunu da sözlerine ekledi.

Erdoğan ve Trump arasında geçen teleon görüşmesinde ABD- Türkiye ilişkileri ve Suriye gündemi konuşuldu.

Cumhurbakanlığı kaynakları, Erdoğan'ın, ABD kararlarından memnuniyet duyduğunu, bu karar çerçevesinde Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söylediğini kaydetti.

Görüşmede ayrıca, Erdoğan ve Trump'ın "Suriye'deki çekilme ve geçiş sürecinin suistimaline neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkilileri arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kaldığı" belirtildi.

Türkiye- ABD ilişkilerine de değinilen görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiği konusunda anlaşıldı.

'ASKERLER EVE DÖNÜYOR'

Görüşmenin ardından Trump, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

ABD askerlerinin bölgeden "yavaş ve oldukça koordineli bir şekilde çekilişinin" konuşulduğu aktaran Trump, askerler için "Yıllardan sonra eve geliyorlar" dedi. 

Trump, görüşmenin ayrıntılarına dair de, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bana Suriye'de IŞİD'in kökünü kazıyacağını söyledi, o bunu yapabilecek biri ayrıca Türkiye, onların 'kapı komşusu" şeklinde konuştu.