Trump'tan açıklama: Güvenlik güçlerimizle gurur duyuyorum!

Trump'tan açıklama: Güvenlik güçlerimizle gurur duyuyorum!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki polis teşkilatı temsilcileri ile Beyaz Saray'da toplantıı düzenledi. Polis sayesinde artık daha az suç işlendiğini öne süren Trump, bununla gurur duyduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ülkenin polis teşkilatlarının ve güvenlik birimlerinin temsilcileri ile toplantı düzenledi. Toplantının ardından Trump, polis teşkilatının dağıtılmasından ülkedeki eylemlerin seyrine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

'POLİS TEŞKİLATIMIZI DAĞITMIYORUZ'

George Floyd'un öldürülmesinin ardından ülke çapında başlayan ve dünyanın pek çok yerinde görülen eylemler iki haftadan bu yana sürerken Trump, ülkedeki polis şiddetine ve bu doğrultuda polis teşkilatının dağıtılacağına yönelik iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Trump, "Polis teşkilatımızı dağıtmıyoruz, mali kaynaklarını da kesmiyoruz. Polislerimizi terhis etmeyeceğiz" dedi.

Polis teşkilatının dağıtılması gerektiğini savunan protestoculara karşı Trump, güvenlik güçleri sayesinde ülkede artık daha az suç işlendiğini öne sürerek bununla gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

'POLİSLERİN YÜZDE 99'U ÇOK İYİ İNSANLAR'

Güvenlik güçlerinin ülkenin huzurunu sağladığına yönelik açıklamalar yapan Trump, Floyd cinayetine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Polis teşkilatında kötü aktörler olmadığından emin olmak isteriz. Son dönemde olduğu gibi, çok korkunç şeylerle karşılaştığımız zamanlar da oluyor. Ancak polislerin yüzde 99'unun çok iyi insanlar olduğunu söyleyebilirim."

AKILLARA ERDOĞAN GELDİ

Trump'ın açıklamalarının ardından sosyal medyada yapılan yorumlar, akıllara dönemin başbakanı olan bugünkü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013 Gezi Direnişi'nin 1 ay sonrasında katıldığı bir iftar programında polis hakkında yaptığı konuşmayı getirdi. Erdoğan, Temmuz 2013 tarihli konuşmasında şunları söylemişti:

“Böyle bir süreçte elbette hatalar olacaktır, elbette yanlışlar olacaktır. Böyle büyük bir teşkilat içinde suça karışanların, yanlış yollara meyledenlerin, hata yapanların, yanlış yapanların olması son derece doğaldır. Biz, bugün polisimizle gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz."