Trump'ın Venezuela'ya askeri müdahale için üç ülkeden yardım istediği iddia edildi

Trump'ın Venezuela'ya askeri müdahale için üç ülkeden yardım istediği iddia edildi

ABD Başkanı Trump'ın Venezuela'ya askeri müdahale konusunda Brezilya, Kolombiya ve Panama'dan yardım istediği öne sürüldü.

Brezilya’nın eski devlet başkanı Michel Temer, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine ve bölgedeki iki ülkenin liderine, 'Venezuela’ya askeri müdahale planlarında yardımcı olmasını' rica ettiğini söyledi.

ALnavio haber portalı tarafından aktarılan habere göre ABD Başkanı Trump, Brezilya’nın eski lideri Michel Temer’in yanı sıra Kolombiya ve Panama devlet başkanlarından Venezuela’ya askeri müdahale konusunda tavsiye ve destek istedi.

Temer’in verdiği bilgiye göre konu New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) görüşmelerinden biri sırasında gündeme geldi. Temer, net bir tarih vermedi.

Michel Temer, devlet başkanı Dilma Roussef'in yolsuzluk nedeniyle azledilmesinin ardından 31 Ağustos 2016-31 Aralık 2018 arasında koltuğu devralmıştı. Görüşmenin bu zaman zarfında olduğu sanılıyor.

'MÜDAHALEYİ NASIL ORGANİZE EDECEĞİNİ SORDU'

İspanya’nın başkenti Madrid’de katıldığı bir etkinlikte konuşan Temer, ''Trump beni ve Kolombiya (Juan Manuel Santos) ile Panama (Juan Carlos Varela) devlet başkanlarını akşam yemeğine davet etti. Bize, Venezuela’ya bir müdahaleyi nasıl organize edeceğini sordu. Santos ve ben, diplomatik kararlar almak istediğimizi, askeri bir harekette bulunmayacağımızı söyledik'' ifadelerini kullandı.

GİZLİ ANLAŞMA İDDİASI

ABD’nin Venezuela’da askeri müdahale seçeneğini masada tuttuğu hatta Trump yönetiminin, Maduro'nun tutuklanmasına ilişkin ordu yönetimiyle gizli bir anlaşmaya vardığı iddia edilmişti.

Michel Temer de Brezilya'da 'araba yıkama' adıyla bilinen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.