Trump'ın silahlanmaya bulduğu 'çözüm': Silahlanmak!

Trump'ın silahlanmaya bulduğu 'çözüm': Silahlanmak!

ABD başkanı Trump, bir lisede yaşanan saldırı sonrası meydana gelen silahlanma endişesi ve eleştirilerine çare olarak ‘silahlanmayı’ önerdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki okul katliamından sağ kurtulan öğretmen ve öğrencilerle silahlı şiddet konusunda yapılan toplantıda çare olarak, öğretmenlerin silahlandırılmasını ve okulların yakınlarındaki silahsız bölge uygulamasının sonlandırılmasını önerdi.

Trump, silahlı bir öğretmenin olası saldırıları "çok çabuk" sona erdirebileceğini iddia etti.

‘AKIL SAĞLIKLARINA BAKACAĞIZ’

Katliamın meydana geldiği Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nin öğrencilerine konuşan Trump "Geçmiş araştırması konusunda çok daha güçlü olacağız ve kişilerin akıl sağlığı üzerinde özellikle duracağız" dedi.

Ülkedeki silahlanma artışı dikkat çekerken, Trump’un buna ‘çözüm’ olarak silahlanmayı önermesi ise şaşkınlık yarattı.

‘SİLAHTAN İYİ ANLAYAN BİR ÖĞRETMENİNİZ OLURSA…’

Foto: Reuters

Trump, öğretmenlerin ve diğer okul personelinin silahlandırılması çağrısını "güçlü şekilde değerlendirmeyi" vadederken, "Silahlardan iyi anlayan bir öğretmeniniz olursa, saldırıları çok çabuk bir şekilde sonlandırabilirler" dedi. Trump daha sonra, öğretmenlerin silahlandırılması planlarının tartışmalı olduğunu ise kabul etti.

Başkan Trump ayrıca, okulların yakınlarındaki silahsızlandırılmış bölge uygulamasını da hedef alarak "Silahsızlandırılmış bir bölge, korkak oldukları için bir manyağa ‘hadi gir saldır’ demektir" ifadelerini kullandı.

ACILI BABA: ÖFKELİYİM

Trump ile görüşen ve saldırıda çocuğu öldürülen Andrew Pollack "Bugün ben buradayım çünkü kızımın sesi yok artık. Geçen hafta katledildi ve bizden alındı. Üçüncü katta dokuz kez vuruldu. Biz ülke olarak çocuklarımızı koruyamadık. Öfkeliyim" dedi.

TOPLANTI ÖNCESİ EYLEM

Toplantı öncesinde başkent Washingtton'ın banliyölerinden gelen yüzlerce genç de eylem yaptı. Bu arada söz konusu liseye yönelik saldırıdan kurtulanlar da Florida eyaletinin baştenti Tallahasse'de, saldırı tipi tüfeklerin satışının kısıtlanması talebiyle eylem yaptı.

ÖĞRENCİLERDEN DAYANIŞMA EYLEMİ

Chicago, Illinois, Pittsburgh, Pennsylvania, Phoenix ve Arizona'da da öğrenciler dayanışma için sınıflarını terk etti.