'Trump’ın mürettebatı' gemiyi terk etmeye başladı

'Trump’ın mürettebatı' gemiyi terk etmeye başladı

Seçimlerde sona yaklaşılırken, ABD yönetimine yakın kaynaklar, Beyaz Saray ve seçim kampanyasını yürüten kimi üst düzey yetkililerin ABD Başkanı Donald Trump’a sırt çevirmeye başladıklarını bildirdi.

İleri Haber

ABD yönetimine yakın kaynaklar, Beyaz Saray’daki ve seçim kampanyasını yürüten kimi üst düzey yetkililerin ABD Başkanı Donald Trump’a sırt dönmeye başladıklarını bildirdi. CNN’in haberine göre, Pensilvanya ve Georgia sayımlarında Biden’ın öne geçmesiyle birlikte Trump’ın yarışı kazanamayacağını gören kimi yetkililer, kendilerini koruma güdüsüyle Başkan’dan sessizce uzaklaşmaya başladı.

Yönetimin önemli danışmanlarından birinin “Yarış sona erdi” dediği aktarıldı. Söz konusu danışmanın, Trump’ın seçimin sonucunu kabul edip etmeyeceğine dair kaygıların da olduğunu söylediği belirtildi. Danışmana göre, Trump seçim sonuçlarına itiraz etmekte haklı olsa da izlediği yol tamamen yanlış. 

CNN’in haberinde bir başka danışmanın ise Trump’ın “seçimlerin çalındığı” iddialarında giderek tek başına kaldığını söylediği iddia edildi. Kaynaklar, ABD Başkanı’nın çevresinde halen onun duymak istediği şeyleri söyleyen kimi yardımcılarının olduğunu da ekledi.