Trump'ın Meksika sınırındaki tartışmalı duvarı kasırgaya dayanamadı

Trump'ın Meksika sınırındaki tartışmalı duvarı kasırgaya dayanamadı

Trump'ın yaptırdığı ABD-Meksika sınır duvarının bir bölümünü yıkan kasırga sonrasında yer yer sel felaketi de meydana geldi.

Hanna Kasırgası, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD-Meksika sınırına yaptırdığı tartışmalı duvarın bir bölümünü yıktı ve Teksas sahilinde büyük bir yıkıma sebep oldu.

Hanna Kasırgası, 2020 fırtına sezonundaki ilk kasırga. Padre Adası'nda Kategori 1 kasırgası olarak karaya çıkan kasırga, Teksas kıyılarını sert vurdu. Fırtına beraberinde şiddetli yağmur ve sel felaketleri getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Hanna Kasırgası’nın Meksika ve ABD arasındaki sınırındaki duvarının bir kısmını devirdiği iddia ediliyor. Videoda, şiddetli rüzgarların, çelik yapıyı yere devirdiği anları birkaç inşaat işçisinin izlediği görünüyor.

Meksika basınına yansıyan haberlerde, videonun Teksas'ın, Tamaulipas eyaletindeki Ciudad Camargo'dan ayrıldığı duvarın bir bölümünde çekildiği söyleniyor.

Kasırga, sahillerde büyük bir yıkıma sebep oldu ve rüzgarlar, tekneleri yok eti. Kasırga sebebiyle, sokaklar sular altında kalırken şimdiye kadar hiçbir ölüm de kayda geçmedi.

Teksas Valisi Greg Abbott, kasırganın ABD’nin en çok koronavirüs vakası kaydedilen eyaleti vurması sebebiyle, kasırganın etkisinin daha da şiddetlendiğini söyledi. Abbott ayrıca Teksas'taki ilçeler için doğrudan fırtına felaketi uyarısı yaptı.

Teksas, 380 binden fazla vaka ve 5 binden fazla ölümle ABD’de koronavirüsün etkisinin en çok hissedildiği bölgelerden biri.