Trump'ın başdanışmanı: Gülen Türkiye'nin Usame Bin Ladin'i

Trump'ın başdanışmanı: Gülen Türkiye'nin Usame Bin Ladin'i

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn, siyasi analiz sitesi The Hill için kaleme aldığı 'Müttefikimiz Türkiye Bir Krizin İçinde ve Desteğimize İhtiyacı Var' başlıklı yazısında, "Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor" dedi.

Trump'ın kuracağı kabinede adı Savunma Bakanlığı için geçen Michael Flynn, ABD'de yayın yapan siyasi analiz sitesi The Hill için "Müttefikimiz Türkiye Bir Krizin İçinde ve Desteğimize İhtiyacı Var" başlıklı yazı kaleme aldı.

Yazısında, "Türkiye'yi bir öncelik olarak kabul edecek şekilde dış politikamızı yeniden düzenlememiz gerekiyor." ifadesini kullanan Flynn, ABD'nin yeni dönem dış politikasında Türkiye'yi öncelemesi gerektiğini belirtti.

Flynn'ın yazısının satır başları:

"TÜRKİYE ABD ÇIKARLARI AÇISINDAN HAYATİ BİR ÜLKE"

Öncelikle Türkiye'nin, ABD çıkarları açısından hayati bir ülke olduğunu anlamakla işe başlamalıyız. Türkiye Irak ve Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadeledeki en güçlü müttefikimiz ve aynı zamanda bölgedeki istikrar kaynağı.

"TÜRKİYE'NİN BAKIŞ AÇISIYLA WASHİNGTON, TÜRKİYE'NİN USAME BİN LADİN'İNE SIĞINAK OLUYOR"

Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı (Fethullah Gülen) tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?

"GÜLEN KENDİSİNİ "ILIMLI" OLARAK GÖSTERİYOR ANCAK ASIL YÜZÜ FARKLI"

Amerikan vergi mükellefleri, Gülen'in ABD'deki 160 sözleşmeli okulunun finansmanına yardım ediyor. Bu okullarla ilgili yürüyen birçok dava var. Gülen kendisini 'ılımlı' olarak gösteriyor ancak asıl yüzü görünenden farklı.