Trump'ın adayıyla ilgili cinsel saldırı iddiası

Trump'ın adayıyla ilgili cinsel saldırı iddiası

Kavanaugh'un kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söyleyen Ford "Belki de beni öldürebilirdi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği yargıç Brett Kavanaugh’un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan Profesör Christine Blasey Ford, Senato Adalet Komisyonu'nda ifade veriyor. Ford, 1982 yılında Kavanaugh'ın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söyledi ve "Belki de kazayla beni öldürebilirdi" dedi.

Palo Alto Üniversitesi'nde Psikoloji Profesörü olan Ford, Maryland'de lise öğrencisi oldukları sırada Kavanaugh 17, kendisi de 15 yaşındayken gençler arasında yapılan bir toplantıda yaşandığını iddia ettiği olayın detaylarını anlattı.

BBCTürkçe'nin aktardığına göre Kavanaugh'ın kendisine saldırdığını ve kıyafetlerini çıkartmaya çalıştığını söyleyen Ford, "Brett beni tuttu ve kıyafetlerimi çıkartmaya çalıştı. Bunda zorlandı çünkü sarhoştu ve çünkü kıyafetimin altında tek parça bir mayo giyiyordum. Bana tecavüz edeceğine inanıyordum. Yardım istemek için bağırdım. Kavanaugh eliyle ağzımı kapattı. Kavanaugh ve odadaki diğer erkeğin yataktan düşmesi sayesinde kurtulabildim" ifadelerini kullandı.

‘SALDIRI NEDENİYLE SORUNLAR YAŞADIM’

Ford ayrıca "yardım alamadığını, Kavanaugh ve bir arkadaşının sarhoş olduğunu ve saldırı sırasında kahkaha attıklarını" anlattı. "Saldırı nedeniyle klostrofobi ve kaygı sorunları yaşadım, üniversitede ilk yıllarım sorunlu geçti" diyen Ford, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün istediğim için burada değilim. Dehşet içindeyim. Buradayım çünkü Brett Kavanaugh ve ben lisedeyken başıma neler geldiğini anlatmanın vatandaşlık görevim olduğunu düşünüyorum."

İKİ KADIN DAHA AÇIKLAMIŞTI

Deborah Ramirez ve Julie Swetnick adlı iki kadın daha Kavanaugh'ın kendilerine 1980'li yıllarda cinsel saldırıda bulunduğunu açıklamışlardı.