Trump'ın, ABD ordusundaki trans birey yasağı Biden'ın imzaladığı yeni kararname ile geçersiz kılındı

Trump'ın, ABD ordusundaki trans birey yasağı Biden'ın imzaladığı yeni kararname ile geçersiz kılındı

Trump’ın “trans bireylerin orduda görev yapmasını engelleyen” başkanlık kararnamesini ABD Başkanı Joe Biden'ın imzaladığı yeni kararname ile geçersiz kılındı.

Donald Trump'ın, Nisan 2019'da imzaladığı “büyük tıbbi maliyetler ve sağlık kesintileri” nedeniyle transların orduya katılmasını engelleyen kararname, ABD Başkanı Jeo Biden'ın imzaladığı yeni kararname ile geçersiz kılındı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Amerika gücünü çeşitlilikten alıyor. Başkan Biden cinsiyet farklılıklarının orduda görev almak için bir engel teşkil etmeyeceğine inanıyor” denildi. Açıklamada ayrıca kararnamenin cinsel kimlik sebebiyle yaşanan görevden alma ve engellemelerin acilen önüne geçilmesi talimatını içerdiği kaydedildi.

Biden ise sosyal medya hesabından, “İşte bu kadar basit: Hizmet vermeye yetkin herkes bunu açıkça ve gururla yapabildiğinde Amerika çok daha güvenli bir yer” ifadelerini paylaştı.

Biden’ın imzaladığı kararname, ABD ordusunda görev yapmak için liyakatin yeterli olacağını belirtiliyor ve trans bireylere yönelik yasağı kaldırıyor.