'Trump’ı şikayet eden muhbir CIA çalışanı'

'Trump’ı şikayet eden muhbir CIA çalışanı'

Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile tartışmalı konuşmasıyla ilgili şikâyette bulunan ihbarcının, Merkezi İstihbarat Teşkilatı çalışanı olduğu iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın azil sürecini başlatan telefon konuşması gündemden düşmüyor. Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile tartışmalı konuşmasıyla ilgili şikâyette bulunan ihbarcının, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanı olduğu iddia edildi. İddiayı gündeme getiren New York Times’a göre bu kişinin kimliğini bilen sadece üç kaynak var.

İhbarcının bir noktada Beyaz Saray’da çalıştığı, şikâyette bulunduktan sonra CIA’ye geri döndüğü kaydedildi. CIA bu konuda yorum yapmayı reddetti.

CIA'DEN İÇ POLİTİKAYA YÖNELİK MÜDAHALE

Rus yönetiminin yardımları ile seçildiği tartışmalarıyla koltuğa oturan Trump’ın CIA’yle ilişkisi uzun zamandır gergin. Trump’ın görevden aldığı Obama döneminin CIA Başkanı John Brennan, Trump’ı hainliklikle suçlayıp medyaya sık sık mevcut yönetim aleyhinde demeç vermişti.

Mevcut tartışmalarda Trump’ın mensup olduğu Cumhuriyetçi Parti ise Demokrat Parti’nin CIA’yi iç siyasete müdahale olmaya zorladığını iddia ediyor. Trump’ı şikayet eden muhbirin CIA’den çıkması üzerine teşkilatın siyasete müdahalesinin tartışılması bekleniyor.