Trump'a seçimlerde kendi partisinden rakip: "Beyaz Saray'da ağzını her açtığında yalan söyleyen biri var"

Trump'a seçimlerde kendi partisinden rakip: "Beyaz Saray'da ağzını her açtığında yalan söyleyen biri var"

Eski Kongre üyesi Joe Walsh 2020'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olmak için Donald Trump ile yarışacağını söyleyerek "Beyaz Saray'da ağzını her açtığında yalan söyleyen biri var" dedi.

Radyo programcısı ve eski Kongre üyesi Joe Walsh 2020'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olmak için Donald Trump ile yarışacağını söyledi. 

Aday adaylığını bir video ile açıklayan Walsh, "Beyaz Saray'da hepimizin bu göreve uygun olmadığını bildiğimiz bir insan var" dedi ve Trump'ın "ağzını her açtığında yalan söylediğini" ifade etti. 

2011 ile 2013 arasında Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Parti adına İllinois eyaletini temsil eden Walsh, Trump'ın başkan adaylığını desteklese de ilerleyen zamanlarda Trump'ı kendi partisi içinden en sert şekilde eleştiren isimlerden biri haline geldi. 

'ESKİ MESLEKTAŞLARIM YÜZ YÜZEYKEN SÖYLEDİKLERİME KATILIYOR'

T24'ün The Guardian'dan aktardığına göre Walsh'un Cumhuriyetçilerin 2020 adayı olması uzak bir ihtimal gibi gözüküyor. Son anketlere göre Cumhuriyetçi Parti üyelerinin yüzde 88'i Trump'ın politikalarını destekliyor. ABC'de bir programa katılan Walsh, Trump'ın anketlerdeki başarısını "alternatifi olmamasına" bağladı. Walsh, "Washington'daki eski meslektaşlarım yüz yüzeyken söylediğim her şeye katılıyor" dedi. 

Walsh, ABD'deki sağcı hareket 'Çay Partisi'nin bir parçasıydı. Daha önce eski Massachusetts valisi Bill Weld de Trump'a karşı yarışacağını açıklamıştı.