Trump'a Rusya bayraklı protesto

Trump'a Rusya bayraklı protesto

ABD Kongre binasında bir eylemci, ABD Başkanı Trump'ın geçişi sırasında Rusya bayrağı fırlatarak "Trump ihanettir" diye bağırdı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre binasında Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ile birlikte diğer Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ile görüşmeye giderken protesto edildi. 

Birkaç kez "Trump ihanettir" diye bağıran eylemci, ABD Başkanı'na elindeki Rusya bayraklarını fırlattı. İstifini bozmayan Trump ise başparmağıyla 'onay işareti' yaparak yoluna devam etti.

"RUS HÜKÜMETİNİN AJANLARIYLA BİRLİK OLDU"

Polis ve güvenlik görevlileri ise eylemciye müdahale etti. Sputnik'in aktardığı habere göre, adının Ryan Clayton olduğunu söyleyen ve Trump karşıtı "Amerikalılar Harekete Geçiyor" adlı organizsyondan olduğunu belirten eylemci, Trump'a seslenerek "Neden ihanetten bahsetmen gerekirken vergi kesintilerinden bahsediyorsun? Neden Kongre ihaneti konuşması gerekirken vergi kesintilerini konuşuyor? Bu Başkan, seçimleri çarpıtmak için Rus hükümetinin ajanlarıyla birlik oldu" ifadelerini kullandı.

​Protestocu Clayton'ın daha önce de şubat ayında Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'na üzerinde "Trump" yazan bin adet Rusya bayrağı getirerek katılımcılara dağıttığı belirtildi. Bunların Rusya bayrağı olduğu anlaşılınca hızlı bir şekilde görevliler tarafından bayraklar toplanmıştı.