Trump'a 'orta parmak' gösteren bisikletli kadın işten çıkarıldı

Trump'a 'orta parmak' gösteren bisikletli kadın işten çıkarıldı

ABD Başkanı Trump'ın konvoyu geçtiği sırada, konvoya 'orta parmak' hareketi yaparken fotoğrafı çekilen 50 yaşındaki Juli Briskman adlı kadın işten çıkarıldı. Briskman işinden olmasına rağmen pişman olmadığını belirterek, "Her zamankinden daha iyiyim" dedi.

50 yaşındaki Juli Briskman adlı kadın, 28 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump'ın konvoyu geçtiği sırada el işareti yaparken çekilmiş fotoğrafıyla gündeme gelmişti. 

Briskman fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaşması nedeniyle Akima LLC'deki işinden çıkarıldı. Şirket, BBC'nin açıklama taleplerine yanıt vermedi.

"BU BENİM BİR ŞEYLER SÖYLEME FIRSATIMDI"

Briskman, Huffington Post'a yaptığı açıklamada, insan kaynakları bölümüne fotoğraftakinin kendisinin olduğunu söylemesinden bir gün sonra şirketin görüşme yapmak istediğini anlattı.

Toplantıda Briskman'a fotoğrafların şirketin sosyal medya politikasına uymadığı için silinmesi gerektiği aktarıldı. Ancak Briskman, şirket yönetimine fotoğrafın mesai saatleri sırasında çekilmediğini ve sosyal medya hesaplarında şirketten bahsedilmediği belirtti.

Birksman ayırca erkek bir çalışanın da başka bir olayda 'saldırgan' olarak nitelenen bir paylaşımı yapıp silmesine rağmen işini koruduğunu vurguladı.

Briskman, işini kaybetmesine karşın yaptığından pişman olmadığını belirterek, "Bazı yönlerden her zamankinden daha iyiyim. Ülkemizin şu andaki hali nedeniyle kızgınım. Şaşkınım. Bu, benim bir şeyler söyleme fırsatımdı" dedi.