Trump'a 'adaleti engelleme' ve 'gücü kötüye kullanma' soruşturması

Trump'a 'adaleti engelleme' ve 'gücü kötüye kullanma' soruşturması

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'adaleti engelleme', 'gücü kötüye kullanma' ve 'yolsuzluk' içinde olup olmadığına dair yürütülen soruşturma için 81'den fazla kişi ve kurumdan bilgi, belge ve ifade talep edildi.

ABD'de Demokrat Partililerin çoğunluğu sağladığı Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump'a karşı geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

ABD Başkanı Trump'ın 'adaleti engelleme', 'gücü kötüye kullanma' ve 'yolsuzluk' içinde olup olmadığına dair yürütülen soruşturma için 81'den fazla kişi ve kurumdan bilgi, belge ve ifade talep edildi.

Talep edilen belgeler arasında Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le kurduğu iletişimlerin kayıtları da var.

BEYAZ SARAY BAĞLANTILI İSİMLER DE SORUŞTURMADA

Temsilciler Meclisi Yargı Komisyonu Başkanı Jerrold Nadler, Trump'a karşı olası bir azil sürecinin temelini oluşturacağını belirttiği soruşturma, Trump'ın başkan seçilince yönetimini oğullarına devrettiği şirketleri, seçim kampanyası ve Beyaz Saray bağlantılı isimleri içeriyor.

Soruşturmadaki isimlerin arasında, Adalet Bakanlığı, dönemin Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, dönemin Beyaz Saray Danışmanı Don McGahn, Trump'ın oğullarından Donald Trump Jr. ve 500 şirketten oluşan 'Trump Organization'ın baş mali sorumlusu Allen Weisselberg de var.

Ancak Kongre'nin üst kanadı olan Senato'da Cumhuriyetçi Partililer çoğunlukta.