Trump yanlısı silahlı milisler ile 'Siyah Hayatlar Önemlidir' eylemcileri arasında çatışma

Trump yanlısı silahlı milisler ile 'Siyah Hayatlar Önemlidir' eylemcileri arasında çatışma

Trump yanlısı silahlı milisler ile 'Siyah Hayatlar Önemlidir' eylemcileri arasında Louisville'de bu yıl 146'ncısı düzenlenen at yarışı organizasyonu Kentucky Derbisi Festivalinde çatışma çıktı.

13 Mart 2020 tarihinde Louisville polisi tarafından öldürülen 26 yaşındaki siyah kadın Breonna Taylor'ı anmak için dün Churchill Downs'da toplanan 'Siyah Hayatlar Önemlidir' eylemcileri ırkçılık karşıtı gösteriler yaptı.

Irkçılık karşıtı göstericiler Jefferson Meydanı Parkına ulaştıklarında, "Amerika'yı yeniden büyük yap" sloganları ve ABD Başkanı Donald Trump yanlısı işaretler taşıyan yüzlerce silahlı milisle karşılaştı.

Independent'ın haberine göre, iki grup ile Louisville'in ortasında çatışma çıktı.

Amerikan Demokratik Sosyalistleri yerel örgütü; Trump yanlısı silahlı milislerin polis tarafından öldürülen acil tıp teknisyeni Taylor için adalet çağrısında bulunmak için toplanan protestocuları "tehdit etme" amacı taşıdığını ifade etti.

Habere göre, başka bir yerde de siyah milis grubu NFAC silahlarıyla toplanmıştı ancak bu grubun sadece Taylor cinayetini protesto eden göstericilere katıldıkları iddia edildi.

Kentucky'de toplum içinde silah taşımanın yasal olduğu belirtiliyor.