Trump: Vaka sayısı yüksek görünmesin diye testlerin azaltılmasını istedim

Trump: Vaka sayısı yüksek görünmesin diye testlerin azaltılmasını istedim

Trump'ın mitinginde sosyal mesafe kuralı uygulanmazken, katılımcıların da maske takmadığı gözlemlendi. 

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği seçim mitinginde yaptığı açıklamada, "Bu ölçüde test yaptığınızda daha fazla vaka bulacaksınız. Bu yüzden yetkililere testleri yavaşlatmaları gerektiğini söyledim" dedi. Beyaz Saray ise Trump'ın şaka yaptığını belirtti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Donald Trump, tüm dünyada yüz binlerce can alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşın Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde bulunan 19 bin kişilik kapalı spor salonunda seçim mitingi düzenleyerek büyük bir kalabalığa hitap etti. Mitingde sosyal mesafe kuralı uygulanmazken, katılımcıların da maske takmadığı gözlemlendi. 

Trump konuşmasında, salgına dair istatistiklerin kötü bir tablo çizmemesi için yapılan testlerin sayısının azaltılması talimatını verdiğini söyledi. ABD'de, 25 milyon ile dünyada en fazla Covid-19 testinin yapıldığını belirten Trump, "Bu ölçüde test yaptığınızda daha fazla vaka bulacaksınız. Bu yüzden yetkililere testleri yavaşlatmaları gerektiğini söyledim" dedi.

‘ŞAKAYDI…’

NBC News'e konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ise Trump’ın şaka yaptığını savundu. Adı açıklanmayan yetkiliye göre Trump, medyanın salgınla ilgili 'abartılı' yayınlarına şaka yoluyla dikkat çekmek için bu ifadeleri kullandı.