Trump: Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor

Trump: Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor

Türkiye ve Rusya arasında yapılan anlaşma sonrasında yeni bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump, ''Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor gibi'' dedi.

Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin yapılan anlaşma sonrasında verilen 120 saatlik sürenin dolmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. Trump, "Türkiye, Suriye ve Orta Doğu'ya ilişkin iyi haberler geliyor gibi. Daha başka bilgiler de gelecek” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmiş, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yaptığı askeri harekat ve Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Şam yönetimine bıraktığı bölgeler üzerine konuşulmuştu. Görüşme, Türkiye'nin harekata ABD ile varılan mutabakat sonrası verilen 5 günlük aranın dolmasına saatler kala gerçekleşmişti.

Görüşmede, 150 saatin sonunda Suriye’de Türkiye-Rusya ortak devriyesinin başlaması, SDG’nin Tel Rıfat ve Menbiç'ten çekilmesi kararlaştırılarak, 10 maddelik bir mutabakata varılmıştı.