Trump: Türkiye limiti aşarsa ekonomisini tamamen imha edip yok edeceğim

Trump: Türkiye limiti aşarsa ekonomisini tamamen imha edip yok edeceğim

ABD Başkanı Trump, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği olası askeri harekata ilişkin açıklamalarına yenisini ekledi. Trump yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi) tamamen imha edeceğim ve yok edeceğim" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği olası bir askeri harekata ilşkin açıklamlar yapmayı sürdürüyor.

Türkiye'nin olası askeri harekatına yeşil ışık yakması, harekat bölgesinden asker çekme kararı alması ve IŞİD’li tutukluların sorumluluğunu Ankara’ya bırakması sonrasında yeni bir açıklama daha yapan ABD Başkanı Trump, bu kez Türkiye’yi ekonomi alanında tehdit etti.

Trump sosyal medya üzerinden, "Geçmişte güçlü bir biçimde ifade ettiğim gibi ve sadece tekrarlamak için, eğer Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğim dahilinde limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa, Türkiye’nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi) tamamen imha edeceğim ve yok edeceğim.

Onlar, Avrupalılar ve diğerleriyle birlikte yakalanan IŞİD savaşçılarını kontrol altında tutmalılar. ABD herhangi birisinin bekleyeceğinden çok daha fazlasını yaptı, buna IŞİD halifeliğinin yüzde 100’ünü ele geçirmek de dahil. Şu an bölgedeki diğerlerinin, ki bazıları büyük servete sahip, kendi topraklarını korumasının vakti geldi" dedi.