Trump: Seçimleri kazanamazsam ülkemiz için üzüntü verici olur

Trump: Seçimleri kazanamazsam ülkemiz için üzüntü verici olur

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada "Seçimleri kazanamazsam hayatıma devam eder ve başka işlerle ilgilenirim ama bu ülkemiz için üzüntü verici olur" ifadelerini kullandı.

ABD, son haftalarda George Floyd'un polis şiddeti sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine başlayan ve gittikçe yaygınlaşan protestolara sahne oluyor. Son olarak Seattle'da anti-faşist güçler tarafından özgür bölgeler ilan edilmiş, bu bölgeye polisin girmesine izin verilmeyerek halk departmanları ve ücretsiz market kurulmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ülke gündemine dair açıklamalarda bulunmak üzere katıldığı bir haber kanalında protestolara ve yaklaşan 2020 Başkanlık Seçimleri'ne dair açıklamalarda bulundu.

'POLİSİN ŞÜPHELİLERİ BOYNUNA BASKI UYGULAYARAK GÖZALTINA ALMASINI ÇOK MASUM BULUYORUM'

İHA'dan alınan bilgilere göre açıklamasında Trump, protestolar hakkında şunları söyledi:

"Polisin, şüphelileri boyunlarına baskı uygulayarak gözaltına almasını çok masum buluyorum. Çok mükemmel bir şey. Bir kişiye bir kişi müdahalede bulunuyorsa mantıklı ama 2 polis bir zanlıya bu şekilde müdahale ederse şekil değişiyor. Genel olarak buna son verilmeli ama polis zor bir kişiyle uğraşıyorsa buna da ihtiyaç olabiliyor."

'KAZANAMAZSAM ÜLKEMİZ İÇİN ÜZÜNTÜ VERİCİ OLUR'

Aynı zamanda seçimlere ilişkin açıklamalarda da bulunan Trump, Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın "Trump oy çalmaya çalışacak ve yenilgiyi kabul etmezse askerler onu Beyaz Saray'dan çıkartacak." sözlerine şu şekilde cevap verdi:

"Herkes, Biden'ın evinin bodrum katındaki ortamından çıkmadığını çok iyi biliyor. Seçimleri kazanamazsam hayatıma devam eder ve başka işler yaparım ama bu ülkemiz için üzüntü verici olur."