Trump salgın dinlemiyor: Kapalı alanda miting yaptı

Trump salgın dinlemiyor: Kapalı alanda miting yaptı

ABD Başkanı Trump, koronavirüs salgını nedeniyle 50'den fazla kişinin kapalı alanda bir arada bulunmasının yasaklandığı Nevada eyaletindeki büyük bir depoda binlerce kişinin katılımıyla seçim mitingi düzenledi.

ABD Başkanı Donald Trump, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de, kapalı alanlarda 50 kişinin bir arada bulunmasının yasaklandığı Nevada eyaletindeki büyük bir depoda seçim mitingi gerçekleştirdi.

Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen mitinge ABD vatandaşlarından tepkiler yağarken, sadece Trump'ın konuşma yaptığı sırada arkasında kalan destekçilerinin maske takması dikkat çekti.

Yetkililer Henderson kentindeki mitinge ev sahipliği yapan firmanın işletme belgesinin iptal edilebileceğini veya para cezası verilebileceğini söyledi.

'BİDEN TERÖRİSTLERİ TATMİN ETMEK İSTİYOR'

Öte yandan konuşmasında Demokrat Parti'nin Başkan adayı Joe Biden'a yüklenen Trump, "Biden yerli teröristleri tatmin etmek istiyor. Benim planım ise yerli teröristleri tutuklamak" dedi.

Trump, "Biden kazanırsa, çeteler kazanır" şeklinde konuştu.

BİDEN'DEN SALGINLA MÜCADELE SÖZÜ

Joe Biden ise Trump'ın kapalı alanda miting yapmasına tepki gösterirlen, ABD'de 196 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadelenin yetersiz olduğunu söyledi.

Biden, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde Başkan seçilmesinin hâlinde Covid-19'la kapsamlı bir mücadele yürüteceğinin sözünü verdi.

TRUMP'IN SÖZCÜSÜNDEN SAVUNMA

ABD vatandaşlarının ve Joe Biden'a yanıt veren Trump'ın Sözcüsü Tim Murtaugh ise Trump'ın mitingini "Sokaklarda protesto gerçekleştiren on binlerce kişi bir araya gelebiliyorsa, kumarhaneye gidilebiliyorsa ya da şiddet olaylarında küçük işletmeler yakılıyorsa barışçıl bir şekilde toplanıp ABD Başkanı'nı dinlemek için de bir araya gelebilirsiniz" sözleriyle savundu.