Trump: Rusya Venezuela'dan çıkmalı, bunun için tüm seçenekler masada

Trump: Rusya Venezuela'dan çıkmalı, bunun için tüm seçenekler masada

ABD Başkanı Donald Trump, Juan Guaido'nun eşini ağırlarken, Venezuela ile Rusya arasındaki işbirliğine dair tehditkar açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, seçilmiş Nikolas Maduro hükümetini devirmek için maşa olarak kullandığı Juan Guaido'nun eşini ağırlarken, Venezuela ile Rusya arasındaki işbirliğine dair tehditkar açıklamalar yaptı.

Rusya'dan yaklaşık 100 askeri personelin cumartesi Caracas'a gitmesi sonrası konuşan Trump, Rus askerlerinin Venezuela'dan çıkması gerektiğini söyledi.

"Rusya çıkıp gitmeli" diyen Trump, 'bunun nasıl başarılacağı' sorusunu "Göreceğiz. Tüm seçenekler açık" diyerek yanıtladı.

RUSYA'YI GUAİDO İLEAYNI SAFTA YER ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Görüşmeye Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Başkan'ın kızı, danışmanı Ivanka Trump da katıldı.

Pence "ABD, Rus askeri uçaklarının varışını nahoş bir provokasyon olarak görüyor" diyerek ekledi:

"Rusya'yı Maduro rejimine tüm desteğini kesmeye ve özgürlük yeniden tesis edilene dek Juan Guaido'yla, kıtadaki ülkelerle ve tüm dünyayla aynı safta yer almaya çağırıyoruz."

Trump yönetiminden yetkililer Caracas'a giden 100 Rus askeri personelin özel kuvvetler askerleri ve sibergüvenlik personelinden oluştuğu görüşünde.