Trump, protestolara karşı eline İncil alıp kiliseye koştu

Trump, protestolara karşı eline İncil alıp kiliseye koştu

ABD Başkanı Trump, George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerin güçle bastırılması emrini verdiği konuşmasını İncil ile poz vererek yaptı. Akıllara AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuran ile yaptığı konuşmalar geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmanın ardından, elindeki İncil ve kabinesinden bazı üyelerle yürüyerek, Washington DC'deki yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip St. Johns Kilisesi'ne gitti.

Kilisenin içine girmeyen ve önünde elindeki İncil'i havaya kaldırarak konuşan Trump, "Biz dünyadaki en harika ülkeyiz ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacağız." dedi.

Trump, kilisenin önünde, yanında bulunan kişilerle basına poz verdikten sonra tekrar geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray'a yürüyerek döndü.

Trump'ın Beyaz Saray'dan çıkmasından önce güzergah üzerindeki Lafayette Park'ta bulunan eylemcilerin, güvenlik güçlerince biber gazı ve ses bombası ile dağıtılması ise ABD kamuoyunda tepkiye yol açtı.

'ABD ASKERİNİ GÖREVLENDİRECEĞİM'

Trump Beyaz Saray'ın bahçesinde, George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesine karşı başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemlere ilişkin "Her valiye yeterli sayıda Ulusal Muhafız görevlendirmesi yönünde güçlü tavsiyede bulunuyorum. Valiler ve belediye başkanları, şiddet olayları bitene kadar çok sayıda güvenlik gücü varlığı göstermelidir. Bir şehir ya da eyalet, sakinlerinin hayatlarını ve mallarını korumak için gerekli önlemleri almayı reddederse ABD askerini görevlendireceğim ve sorunu hızlıca çözeceğim." dedi.

AKILLARA ERDOĞAN GELDİ

ABD Başkanı Trump'ın İncil'le yaptığı konuşması akıllara, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuran'la yaptığı konuşmaları getirdi.

Öyleki Erdoğan geçmişte sık sık Kuran ile konuşma yapmıştı.

Erdoğan en son, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finaline video konferansla bağlanmış, Arapça Allah yazısının altında Erdoğan'ın görüntüsüne yer verilmişti.