Trump: Kürtler bize 2. Dünya Savaşı'nda yardım etmedi

Trump: Kürtler bize 2. Dünya Savaşı'nda yardım etmedi

ABD Başkanı Trump, 'Kürtlere saldırması için Türkiye'ye yeşil ışık yaktığı' şeklinde eleştirilere "Kürtler 2'nci Dünya Savaşı'nda bize yardım etmedi" diye yanıt verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında ABD askerleri Suriye'nin kuzeyinden çekilirken, TSK da bölgede yapılacak operasyona ilişkin hazırlıklarına başlamış ve dün askeri harekat başlamıştı. Yaşananlar sonrası 'Kürtlere saldırması için Türkiye'ye yeşil ışık yakmakla' eleştirilen Trump, kendisini ''Kürtler 2'nci Dünya Savaşı'nda bize yardım etmedi" sözleriyle savundu.

Beyaz Saray'daki açıklamasında "Kürtler kendi toprakları için savaşıyor. Bugün çok güçlü bir makalede belirtildiği gibi, bize İkinci Dünya Savaşı'nda yardım etmediler. Örneğin Normandiya'da bize yardım etmediler. Başka birçok savaştan da bahsediliyor. Bize ancak kendi toprakları için yardım ettiler. Bu farklı bir şey" diyen Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kaldı ki biz Kürtlere, mühimmat olsun, silah olsun, para olsun yardım etmek için çok büyük meblağlar harcadık. Bununla birlikte Kürtleri seviyoruz."