Trump: IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü

Trump: IŞİD lideri Bağdadi öldürüldü

Trump, IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, "Terör örgütü IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi öldürüldü. Bağdadi çıkışı olmayan bir tünele girdi ve ağlayarak öldü. Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde hayatını kaybetti. Bir ürkek olarak, kaçarak hayatını kaybetti" dedi.

"Bağdadi en önemli ulusal güvenlik önceliğimizdi" diyen Trump, "IŞİD''in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü" diye konuştu.

Trump, ABD askerlerinde bir kayıp yaşanmadığını söyledi.

Trump, "Tüm bunlar diğer ulusların da yardımıyla gerçekleşti. Türkiye'ye, Rusya'ya, Suriye'ye ve Irak'a teşekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir operasyondu" dedi. 

Trump, ABD'nin operasyon için bölgeye gireceğinin Türkiye tarafından bilindiğini de aktardı. "Türkiye oraya gireceğimizi biliyordu, bilgi verdik, harikalardı" ifadelerini kullandı.

'SURİYE PETROLÜ İÇİN BELKİ DE EXXON MOBİL İLE ANLAŞIRIM'

Trump, basın toplantısında Suriye’den çekilme kararı hakkındaki bir soruya “Türkiye ve Suriye’yi hayatımızın sonuna kadar korumak istemiyorum” yanıtını verdi ve “Ülkenin belirli bir noktasında bulunan petrolü garanti altına alacağım” diye ekledi. Trump, “Petrolü güvence altına almak için asker bırakıyoruz. Ve bu petrol için savaşmamız gerekebilir” dedi. Trump, “Petrol çok değerli. Biz de bir miktar alabilmeliyiz. Ve planladığım şey belki de Exxon Mobil veya harika şirketlerimizden biriyle bir anlaşma yapıp, oraya gidip, bu işi düzgünce yapmak” diye konuştu.