Trump ile ilgili Kaşıkçı cinayeti iddiası: ‘Muhammed bin Selman’ın kıçını ben kurtardım’

Trump ile ilgili Kaşıkçı cinayeti iddiası: ‘Muhammed bin Selman’ın kıçını ben kurtardım’

ABD Başkanı Trump’ın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde, Prens Selman’ı kongre soruşturmasından koruduğu ve Selman için “Onun kıçını ben kurtardım” dediği öne sürüldü.

ABD’li gazeteci ve yazar Bob Woodward’ın, Donald Trump’ın başkanlık dönemini konu alan kitabında yer alan iddiaya göre, İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen ve cesedi bulunamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması ile ilgili bölümde Trump, Suudi prens Muhammed bin Selman’ı kongre soruşturmasından koruduğunu söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Woodward’ın 15 Eylül’de yayınlanacak olan Öfke isimli kitabında Trump, Selman’ı korumasından övünerek bahsediyor.

Trump'a "Washington Post'taki herkes Kaşıkçı'nın öldürülmesinden dolayı çok üzgün. Bu gördüğüm en korkunç şeylerden biri. Siz de böyle söylemiştiniz" diyen Woodward, aldığı yanıtı kitapta şöyle aktarıyor:

"Trump söze 'Evet ama İran da her gün 36 kişiyi öldürüyor' diye başladı. Ben de yeniden Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili sorular sorarak konuşmayı yeniden başa döndürdüm ve Muhammed bin Selman'ın cinayetteki rolüyle ilgili ne düşündüğü konusunda Başkan'ı sıkıştırdım.

"Trump da yanıt olarak 'Onun kıçını ben kurtardım. Kongre'yi onu rahat bırakma konusunda ikna eden bendim. Onları durdurabildim.' dedi."