Trump ile Epstein'in yargılandığı istismar davasında kirli 'Acosta' detayı

Trump ile Epstein'in yargılandığı istismar davasında kirli 'Acosta' detayı

Hacker grubu Anonymous, Trump ve Epstein’ın beraber 13 yaşındaki bir çocuğun istismarından yargılandığı davaya ilişkin resmi evraklar paylaşmıştı. Peki geçmişte ne olmuştu?

George Floyd‘un ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, Derek Chauvin isimli ırkçı polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerde halkın yanında yer alacağını açıklayan hacker grubu Anonymous, ABD'de üst düzey siyasetçiler ve ünlülerle yakın ilişkisi olan milyarder Jeffrey Epstein ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 yaşındaki bir çocuğun istismarından yargılandığı davaya ilişkin resmi evrakları sızdırmıştı.

Peki Epstein davasında geçmişte ne olmuştu?

SADECE 13 AY HAPİS YATTI

ABD'li milyarder Jeffrey Epstein, onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu şüphesiyle tutuklanmıştı. Trump gibi politikacılara yakın bir isim olan Epstein, daha önce sadece 13 ay hapis cezası almıştı.

2007'deki davada Epstein, suçunu itiraf edip mahkeme ile anlaşarak ömür boyu hapis cezası almaktan kurtulmuştu. Gizli tutulan anlaşma çerçevesinde Epstein 13 ay hapis yatmıştı.

Epstein'in avukatları, o dönemde üst düzey federal savcılık görevini yürüten Alexander Acosta ile pazarlık yapmıştı. Donald Trump yönetiminde Çalışma Bakanlığı görevini üstlenen Acosta, Epstein'e az ceza verilmesini sağladığı nedeniyle eleştirilerin ve istifa çağrılarının hedefi olmuştu.

Epstein 10 Ağustos 2019’da kaldığı tek kişilik hücrede intihar etmişti.