'Trump, hortumun önlenmesi için atom bombasını önerdi' iddiası

'Trump, hortumun önlenmesi için atom bombasını önerdi' iddiası

Trump, hortum felaketlerinin tartışıldığı bir toplantıda hortumu önlemek için atom bombası kullanılmasını önerdiği söylendi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın hortum felaketlerinin tartışıldığı bir toplantı sırasında hortumun ABD’ye ulaşmasını engellemek için atom bombası kullanmayı önerdiği öne sürüldü.

The Guardian’ın Axios sitesinden aktardığı habere göre, Trump milli güvenlik yetkilileriyle yaptığı bir toplantı sırasında hortum tehditleri gündem geldi. Toplantıda bulunan ismini vermek istemeyen kaynaklar, ABD Başkanı’nın nükleer kullanma önerisinde bulunduğunu söyledi. Buna göre Trump, “Hortumlar Afrika kıyısında oluşuyor ve Atlantik’e doğru hareket ediyor. Hortumun tam ortasına bir bomba bırakırsak durdurmuş oluruz. Neden atom bombası atmıyoruz?” dedi.

'BUNA BAKACAĞIZ'

Toplantıda bulunan isimsiz kaynak, Trump’a verilen yanıtlardan birinin “Buna bakacağız” olduğunu söyledi.

ATOM BOMBASI ÖNERİSİ İLK DEĞİL

Axios, Trump’ın atom bombası önerisinin ilk olmadığını aktardı. Trump, ABD Başkanı seçilmeden önce National Geographic dergisinde hortumlarla mücadelede nükleer kullanma fikrinin son yıllarda gündeme geldiğine ilişkin bir makale yayımlanmıştı.

BEYAZ SARAY YANIT VERMEDİ

Beyaz Saray, Axios sitesinin haberine “Başkanın millli güvenlik ekibiyle yaptığı ya da yapmadığı konuşma özel” diyerek yanıt vermeyi reddetti.