Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde değil

Trump: Gülen'in iadesi gündemimizde değil

ABD Başkanı Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetinin etkilerini azaltmak için Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edileceği iddialarına ilişkin konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin etkilerini azaltmak için Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Trump konuyla ilgili açıklamasında, "Bu, gündemimizde olan bir durum değil" ifadelerini kullandı.

'ABD FETHULLAH GÜLENİ'İ İADE EDECEK' İDDİASI

NBC'nin haberine göre Trump yönetimi, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında gerilen ortamı yumuşatmak için Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesinin yollarının araştırılmasını istediği iddia edilmişti. Ayrıca dört farklı kaynağa dayandırılan haberde Trump'ın bu bağlamda FBI, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na Gülen’in iadesini sağlayacak yasal yolları araştırmaları talimatı verdiği de öne sürülmüştü.

DIŞİŞLERİ VE ADALET BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

Haberden kısa süre sonra açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray'ın Gülen'in iadesi ile ilgili herhangi bir görüşme yapmadığını bildirdi. Konuyla ilgili bir yalanlama da ABD Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, Gülen'in Türkiye'ye iadesi meselenin konuşulmadığını duyurdu.

'ERDOĞAN'LA İYİ ANLAŞIYORUZ'

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, Erdoğan ile iyi anlaştıklarını da dile getirdi. Trump, "Recep Tayyip Erdoğan iyi dostum. Güçlü, dirayetli ve de zeki biri. Erdoğan'la konuşmamızda Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirmeyi arzu ettiğimizi dile getirdik" ifadelerini kullandı.